berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Mézes Reggeli Berentén

2019.11.25.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium idén, 2019. november 15-én (pénteken) rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot, amelynek keretén belül Berentén 2019. november 19-én tartottak Mézes reggelit a Berentei Tündérkert Óvodában és a Berentei Általános Iskolában.

Mézes Reggeli Berentén

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés immár tizenkét éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több uniós tagország is megrendez. Magyarországon, 2014. november 21-én volt az első hasonló program az ország 19 megyéjében és Budapesten, összesen 67 iskolában, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A Program évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A 2018. évi Európai Mézes Reggeli Program kapcsán 1011 hazai óvodában és iskolában voltak jelen a méhészek, így közel 166.000 gyermek kaphatott mézes reggelit.

A Berentei Tündérkert Óvoda megpályázta és a Berentei Általános Iskolával közösen valósította meg a programot, amelynek során az óvodában barkács tevékenységgel, filmek nézésével, az iskolában pedig osztályfőnöki órákon került szóba a méhek és a méz népszerűsítése.

Szerző: Jóbi Attila


forrás: Egyéb