berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Intézmények hírei

TÁJÉKOZTATÁS CSOMAGOK FOGADÁSÁRÓL ÉS KAPCSOLATTARTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÁS CSOMAGOK FOGADÁSÁRÓL ÉS KAPCSOLATTARTÁSRÓL

Egyéb - Ezúton tájékoztatom az érintetteket, hogy 2021. január 21-től ismét fogadhatnak az idősek csomagot. A csomagokat 4 nap izolálás után osztjuk ki az időseknek. Mindezek ismeretében kérem, hogy az idősek részére behozott csomag ne tartalmazzon romlandó élelmiszert.

Tisztelt Hölgyek!

Tisztelt Hölgyek!

Egyéb - Településünkön többen kaptak meghívót védőnő által végezhető méhnyakszűrésre. Aki szeretné igénybe venni ezt a lehetőséget, kérem jelezze és tájékoztatom a szűrés módjáról, valamint időpontot egyeztetünk. Időpontra mindenképpen szükség van, hogy a felesleges várakozást elkerüljék!

Köszöntő

Köszöntő

Egyéb - Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a berentei település gondnokság vezetője és minden kollégája.

Köszöntő

Köszöntő

Óvoda - A Berentei Tündérkert Óvoda dolgozói nevében kívánok Mindenkinek Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és Nagyon boldog, egészségben gazdag Új esztendőt!

Munkalehetőség a művelődési házban

Munkalehetőség a művelődési házban

Művelődési Ház - A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Közművelődési és Foglalkoztatási Programot indít. Ezáltal a művelődési házban 1 fő közművelődési asszisztens foglalkoztatására nyílik lehetőség határozott időre szóló időszakra, azaz 2021. november 30-ig.

Csomag leadás az ellátottak részére

Csomag leadás az ellátottak részére

Egyéb - Tisztelt Hozzátartozók!Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2020. december 10-től december 20-ig ismét fogadhatnak az idősek csomagot. A csomagokat 4 nap izolálás után osztjuk ki az időseknek. Mindezek ismeretében kérem, hogy az idősek részére behozott csomag ne tartalmazzon romlandó élelmiszert.

BERENTÉN JÁRT A MIKULÁS

BERENTÉN JÁRT A MIKULÁS

Művelődési Ház - Berentén járt a szombaton a Mikulás, aki megajándékozott minden helyi 14 éven aluli gyermeket. Vasárnap pedig a Berentei Hajnalcsillag Lovassport Egyesület Télapója lovaskocsival érkezve a fő térre.

Adventi műsor

Adventi műsor

Művelődési Ház - Berentén minden évben felállításra került a fő téren a karácsonyfa, a betlehem és az adventi koszorú. Ez most sincs másképp, de ünnepi műsor a korábban megszokott formában nem lesz, hanem településünkön is áttérnek a szervezők divatos szót használva online internetes kapcsolattartásra, műsorra.

ARANY MINŐSÍTÉST ÉRT EL A ROZMARING DALKÖR

ARANY MINŐSÍTÉST ÉRT EL A ROZMARING DALKÖR

Művelődési Ház - Arany minősítést ért el a Rozmaring Dalkör az egri Palóc Gálán. A rendezvény egy minden évben megrendezésre kerülő nemzetközi népzenei fesztivál, ahol a hazai fellépőkön kívül főleg felvidéki együttesek és szólisták szerepelnek.

HALVÁSÁR

HALVÁSÁR

Egyéb - A karácsony közeledtére való tekintettel élő hal vásárlására ad lehetőséget a horgásztavat működtető vállalkozó.

LOVAGLÁSI LEHETŐSÉG

LOVAGLÁSI LEHETŐSÉG

Egyéb - „Lovarda” nyílt Berentén a volt szarvasmarha telep helyén. A működtető a Berentei Hajnalcsillag Lovassport Egyesület. Igénybevételi lehetőség előzetes bejelentkezés alapján a hét minden napján hétfő és csütörtök kivételével.

MEGÚJUL AZ ORVOSI RENDELŐ

MEGÚJUL AZ ORVOSI RENDELŐ

Egyéb - A Magyar Falu Program keretében megújul majd az orvosi rendelő településünkön.Az önkormányzat pályázati úton nyerte el a 100 %-os támogatottságú összeget (24.858.382 Ft), azaz nem kell hozzá önrészt biztosítani. Az örömteli hírt a napokban kapta a település vezetése a pályázat kiírójától.

EMU FARM BERENTÉN

EMU FARM BERENTÉN

Egyéb - Tóth Viktor berentei lakos emu farmot hozott létre az elmúlt hónapokban a volt mangalica telep helyén. Egyelőre 8-10 kis emu szaladgál a körbekerített területen, de a vállalkozó terve, hogy 200 darabosra fejleszti fel majd az állományt.

Kijárási, látogatási, és ellátotti csomag behozatali Tilalom!

Kijárási, látogatási, és ellátotti csomag behozatali Tilalom!

Egyéb - Mint a Szent Borbála Idősek Otthona intézményvezetője a B-A-Z Megyében rohamosan terjedő Covid-19 vírus miatt, 2020.11.04- tól, az ellátottak részére történő csomagok Intézménybe történő behozatalát, határozatlan időtartamra felfüggesztem!

Őszi szünet az óvodában

Őszi szünet az óvodában

Óvoda - A Berentei Tündérkert Óvodában a szülői igények felmérése alapján és az előző évek tapasztalatai alapján az iskolai őszi szünet idején kevés gyermek igényli az óvodai ellátást. Az intézményben jelenleg a pedagógusok fele orvosi ellátást vesz igénybe.

Korábbi intézményi hírek