berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Önkormányzat hírei

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

A BMH Nonprofit Kft., mint Borsod - Abaúj - Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot!

TÁJÉKOZTATÁS!

TÁJÉKOZTATÁS!

Értesítjük azon lakosokat, akik vetőburgonyát igényeltek, hogy 2021. április 7-8-án (szerda és csütörtök) 08:00-17:00 óra között a Településgondnokság dolgozói szállítják ki azt az igénylők otthonába.

Köszöntő

Köszöntő

Húsvét ünnepén és a jelenlegi soha nem tapasztalt helyzetben, szorosabbá fonódnak a családi kötelékek és a baráti összetartozás szálai. Az elkövetkezendő ünnep pillanatai, bárhogyan is, de mindannyiunk számára elhozzák a megújulás örök üzenetét.

Lakossági felhívás - Pót eboltásra

Lakossági felhívás - Pót eboltásra

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. április 7-én (szerda) 15:30 - 16:00 óráig, Berentén a Bajcsy-Zsilinszky úti buszfordulónál pót eboltást tartunk. A védőoltás minden 3 hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező, melynek elmulasztása szabálysértésnek minősül.

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a húsvéti ünnepek alatt. A hulladékot munkaszüneti napokon, azaz nagypénteken és húsvéthétfőn változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.

Köszöntő

Köszöntő

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánnak a Berentei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat dolgozói minden berentei roma lakosnak. Kalocsai Lászlóné elnök asszony és Fortuna Tibor alelnök

Legeltetési tilalom és ebzárlat

Legeltetési tilalom és ebzárlat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a B-A-Z Megyei Kormányhivatal Berente, Rudolftelep települések közigazgatási területére 2021. március 29. és 2021. április 18. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el.

FELHÍVÁS

FELHÍVÁS

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy BERENTE községben az alább felsorolt időpontban és helyen veszettség elleni EBOLTÁS-t tartunk. Az oltás időpontja: 2021. március 31. 09:30-10:30. Helye: Bajcsy- Zsilinszky utca vége (buszforduló)

Lakossági tájékoztatás!

Lakossági tájékoztatás!

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a lakhatási támogatás bankszámlára történő utalással kért kifizetése 2021. április 01-jén (csütörtök), a készpénzben történő kifizetése 2021. április 06-án (kedd) 11:00 órától történik.

Tájékoztatás!

Tájékoztatás!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az igényelt gyümölcsfák és a vegyes vetőmag csomagok 2021. március 30-án és 31-én 08:00-17:00 óra között kerülnek kiosztásra.

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

A BMH Nonprofit Kft., mint Borsod - Abaúj - Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a 2021. március 4-én kihirdetett kormánydöntésekre, valamint a március 19-i korlátozó intézkedések meghosszabbításáról szóló bejelentésre tekintettel az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot.

Tájékoztatás!

Tájékoztatás!

Berente Község Polgármestere a Képviselő-testület tagjaival történt egyeztetést követően döntést hozott arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat 2021. március 23. napjától, 10 éves lejáratú visszatérítendő támogatás (kamatmentes kölcsön) útján a lakosságot támogatásban kívánja részesíteni,

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Felhasználók! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. 04. havi számlázás során a bekötési vízmérők esetében, a 2021. 05. havi számlázás során a Társasházakhoz tartozó mellékvízmérők tekintetében Társaságunk számlázási rendjében változás történik.

Tájékoztatás!

Tájékoztatás!

Berente Község Önkormányzata a 65. életévét betöltött, legalább 3 éve Berente településen lakóhelyet létesített (állandó lakosként bejelentkezett) időskorú személyek részére, minden naptári évben egy alkalommal, az ”Idősek Napja” alkalmából 10.000.-Ft támogatást biztosít.

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Jelenleg a koronavírus fertőzés terjedése növekvő tendenciát mutat megyénkben is. Jó hír, hogy egyre nagyobb számban áll rendelkezésre védőoltás a lakosság számára. A 60 év feletti honfitársaink korábban postai úton megkapták az oltásra való jelentkezéshez szükséges regisztrációs ívet.

Korábbi önkormányzati hírek