berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Intézmények hírei

Horgászok figyelem!

Horgászok figyelem!

Egyéb - Tájékoztatásul közöljük, hogy 2019. augusztus 15-én (csütörtökön) 6.00 órától augusztus 20-án (kedden) 20.00 óráig Berentén a Horgásztó folyamatosan nyitva tart. A nyitva tartási idő alatt éjszakai horgászat is lesz! Várjuk a horgászat szerelmeseit, a kirándulni, kikapcsolódni vágyókat!

Vendégünk lesz Koltai Róbert színművész

Vendégünk lesz Koltai Róbert színművész

Művelődési Ház - Író-olvasó találkozó kerül megrendezésre Koltai Róberttel, a Jászai Mari-díjas színművésszel 2019. augusztus 19-én (hétfőn) 17.00 órától a Berentei Művelődési Házban. A művésznek nemrég jelent meg Sose halok meg? című könyve, akivel Gaál Ildikó, a mű szerkesztője beszélget.

Munkalehetőség

Munkalehetőség

Művelődési Ház - A Prohuman (Work Service csoport tagja) kulcs operátorokat keres Tiszaújvárosba. A munkával kapcsolatban lakossági tájékoztató lesz a Berentei Művelődési Házban 2019. augusztus 14-én (szerdán) 9.00 órától.

Véradás Berentén

Véradás Berentén

Művelődési Ház - Adományozz egészséget! Aki vért ad, életet ad! 2019. szeptember 16-án (hétfőn) 13.30-15.00 óráig véradás lesz a Berentei Művelődési Házban. A véradásra személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímkártyáját minden véradó hozza magával! Fontos a véradás előtti étkezés és a folyadékfogyasztás!

Ping-pong asztallal bővült a művelődési ház

Ping-pong asztallal bővült a művelődési ház

Művelődési Ház - A sportolni vágyók a darts és az asztalifoci beszerzése után egy újabb kikapcsolódási formával, asztalitenisszel tölthetik el szabadidejüket a kulturális intézmény nyitva tartási ideje alatt, illetve akkor, ha az nem zavar más, egy időben zajló rendezvényt.

Felhívás

Felhívás

Egyéb - Tájékoztatom a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy 2019. augusztus 09-től 2019. augusztus 23-ig szabadságon leszek. Ezen idő alatt a helyettesítési feladatokat Galicz Szilvia védőnő látja el. Elérhetősége sürgős esetben: 20/410-23-57. Szíves megértésüket köszönöm! Harzsóné Üveges Szilvia - védőnő.

Szent István napi ünnepi műsor

Szent István napi ünnepi műsor

Művelődési Ház - A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerülő ünnepi rendezvényünkre sokszínű és változatos program kínálattal várunk minden kedves berentei lakost, a környező településekről érkező látogatókat, érdeklődőket 2019. augusztus 20-án (kedden) Berentén a Horgásztó melletti Szabadidőparkban.

Koncerthelyszín változás

Koncerthelyszín változás

Művelődési Ház - A mai napra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Zivatarok (20-30 mm eső) és szélviharok (60-80 km/óra) alakulhatnak ki. Nem kizárt a 80-90 km/óra feletti szélroham sem nagy méretű jéggel, olvasható a Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Nyári könyvajánló

Nyári könyvajánló

Művelődési Ház - Tájékoztatjuk a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy könyvtárunkba új szépirodalom és szakirodalom érkezett. Szeretettel várjuk régi és új Olvasóinkat Könyvtárunkban és Teleházunkban (Berente, Kastély épület, József Attila út 2.) keddi és csütörtöki napokon 13.00-18.00 óráig.

Útibeszámoló

Útibeszámoló

Művelődési Ház - 2019. augusztus 09-én (pénteken) 17.00 órától Kriván Anita, miskolci hegymászó tart vetítéssel egybekötött élménybeszámolót eddigi útjairól Berentén a művelődési házban. A hölgy egy hete feljutott Afrika legmagasabb pontjára, a Tanzániában lévő Kilimandzsáró csúcsára. Várjuk az érdeklődőket!

Fotókiállítás nyílt

Fotókiállítás nyílt

Művelődési Ház - Idén ünnepli Berente önálló településsé válásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból nyílt fotókiállítás a település történetéről a művelődési ház kistermében, amelyet 2019. augusztus 16-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. Mindenkit szeretettel várunk!

KolorCountry Berente

KolorCountry Berente

Művelődési Ház - Az idei Kazincbarcikai Kolorfesztivál, KolorCountry rendezvénysorozat jegyében a Paddy and The Rats zenekar koncertezik 2019. augusztus 06-án (kedden) 20.00 órától Berentén a Horgásztó melletti Szabadidőparkban. "A punk a zenei palettán olyan, mint a patkány az állatok közt: piszkos és csalárd. Pont így definiálja magát a Paddy and The Rats is."

I. Berentéről Elszármazottak Találkozója

I. Berentéről Elszármazottak Találkozója

Művelődési Ház - A Berentei Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében került megrendezésre 2019. július 27-én első alkalommal az elszármazottak találkozója Berentén. A vendégek fogadását és az ünnepi köszöntőt követően a művelődési ház kistermében nyílt Berente történeti fotókiállítást tekintették meg a résztvevők.

Zumbások figyelem!

Zumbások figyelem!

Művelődési Ház - Augusztustól minden helyi lakosnak ingyenes lesz a zumba óránk Berentén a művelődési házban. Gyertek próbáljátok ki a legjobb kardio fitnesst! Feszesít, karcsúsít, átformál! Zumba!

Berentei Csacsogó Baba Klub

Berentei Csacsogó Baba Klub

Művelődési Ház - Kedden is volt Csacsogó. Visszagondolva az előző találkozásokra és persze az aznapira, úgy gondolom, hogy nagyon sok hasznos témáról beszélgettünk: anyatejes táplálás, kisded táplálása, bölcsődei és óvodai beszoktatás, a közösség hatása a gyermek fejlődésére, gyermekágyi depresszió, fényvédelem stb.

Korábbi intézményi hírek