berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Intézmények hírei

Kertbarátkör

Kertbarátkör

Művelődési Ház - Derján Géza gyümölcsfatelep vezető tart ismeretterjesztő előadást 2019. március 26-án (kedden) 17.30 órától a Berentei Művelődési Házban. Az előadás témája: gyümölcsfa fajták ismertetése, ültetése, pótlása, tavaszi munkálatok a kertben.

Európa Bajnoki labdarúgó selejtező

Európa Bajnoki labdarúgó selejtező

Művelődési Ház - Nézze kivetítőn a Szlovákia - Magyarország Európa Bajnoki labdarúgó selejtezőt 2019. március 21-én (csütörtökön) 20.45 órától a Berentei Művelődési Ház kivetítőjén. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Színházi előadás

Színházi előadás

Művelődési Ház - Rideg Sándor: Indul a bakterház című regénye alapján készült színházi előadás lesz a Berentei Művelődési Házban 2019. március 23-án (szombaton) 17.00 órakor a bódvaszilasi Boszi Színház előadásában. Belépő 400 Ft, amelyet munkanapokon a művelődési ház nyitvatartási idejében lehet megvásárolni.

Templomi koncert

Templomi koncert

Művelődési Ház - Kegye János pánsípművész koncertje kerül megrendezésre Berentén a római katolikus templomban 2019. március 16-án (szombaton) 17.00 órától. A belépés díjtalan. Kegye János zenei tanulmányait nyolcévesen kezdte. 1974-től aktívan zenélt a Kisrákfogó, majd a Panta Rhei együttesben.

Labdarúgó diákolimpia

Labdarúgó diákolimpia

Általános Iskola - Kazincbarcikán szerepelt a labdarúgó diákolimpián a Berentei Általános Iskola 2010-2011. korosztályú focicsapata, amelyen Mencsik Gyula tanítványai a második helyezést érték el. Gratulálunk!

Nőnapi műsor

Nőnapi műsor

Egyéb - 2019. március 08-án a Szent Borbála Idősek Otthonában a nőnapi ünnepségen Tóth Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte a Hölgyeket. Az ünnepi köszöntő után településünk óvodás és iskolás gyermekei tánccal, versekkel és dalokkal kedveskedtek az időseknek.

Nemzeti ünnepünk

Nemzeti ünnepünk

Művelődési Ház - Berente Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját az 1848/49-es forradalom-és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésre. Emlékezzünk közösen 2019. március 14-én (csütörtökön) 10.00 órakor az Egészségügyi Központnál lévő emléktáblánál.

Helytörténeti vetélkedő

Helytörténeti vetélkedő

Óvoda - Berente község önállóvá válásának 20. évfordulója alkalmából 2019. március 21-én (csütörtökön) 17.00 órától Berente történeti vetélkedőt hirdet a művelődési ház. Három fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet a művelődési házban személyesen, vagy a 48/310-179, 70/379-24-42-es számokon.

Látogatás labdarúgó mérkőzésre

Látogatás labdarúgó mérkőzésre

Művelődési Ház - A művelődési ház ingyenes látogatást szervez Miskolcra 2019. április 06-án (szombaton) a Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás NBI-es férfi bajnoki labdarúgó mérkőzésre a berentei 11-18. év közötti fiatalok részére.

Rajzpályázat

Rajzpályázat

Művelődési Ház - Az én Berentém címmel pályázatot hirdet a művelődési ház. Rajz, fotó, festmény kategóriákban várják a pályamunkákat, amelyen a címben jelzett témát kell megjeleníteni. Rajz: a pályaművek mérete A/4-es vagy A/3-as méretű legyen. Bármilyen technikával készíthető. Beküldés: személyesen.

Ortopédiai szűrővizsgálat

Ortopédiai szűrővizsgálat

Egyéb - A Szent Borbála Idősek Otthona 2019. március 05-én (kedden) 12.00 órától ortopédiai szűrővizsgálatot szervez a berentei lakosság számára, amelyre ezúton meghívjuk Önt és kedves családját. A szűrővizsgálat ingyenes, lehetőség nyílik gyógyászati és ortopéd cipő méretvételére és kiválasztására.

Színházi előadás

Színházi előadás

Művelődési Ház - Tardonai Fonó címmel színházi előadás kerül bemutatásra a Berentei Művelődési Házban 2019. március 04-én (hétfőn) 11.00 órakor a Tardonai Kulturális Egyesület előadásában. A korábbi évtizedek időszakát idézi fel a színdarab, amikor a fiatalok és idősek délutánonként a fonóházban gyűltek össze.

Író-olvasó találkozó

Író-olvasó találkozó

Művelődési Ház - Borsa Brown írónő lesz a vendége a Berentei Művelődési Háznak 2019. március 01-jén (pénteken) 17.00 órától. Az írói álnéven publikáló magyar írónő első könyve 2013-ban jelent meg: A maffia ágyában címmel. 2015-ben robbant be a köztudatba: Az Arab című regényével, amely még abban az évben az Év Könyve kitüntetést kapta.

Farsangi mulatság

Farsangi mulatság

Általános Iskola - Idén is a nyolcadik osztályosok nyitótáncával, a keringővel vette kezdetét a farsangi mulatság 2019. február 22-én a Berentei Művelődési Házban. Ezt követte a csoportos és egyéni jelmezesek felvonulása, majd a zsűri értékelése után a legjobb jelmezeseknek járó díjak és a különdíjak kiosztása.

Óvodások farsangja

Óvodások farsangja

Óvoda - A Berentei Tündérkert Óvoda tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a 2019. március 01-jén (pénteken) megrendezésre kerülő farsangi karneváljára. A farsang az óvoda udvarán 9.30 órától kiszebáb égetéssel veszi kezdetét, majd a gyerekek farsangi felvonulásával folytatódik a művelődési házban.

Korábbi intézményi hírek