berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Intézmények hírei

Alapítványi Bál

Alapítványi Bál

Általános Iskola - A Berentei Általános Iskola tanulói és dolgozói szeretettel meghívják Önt, családját, valamint barátait 2019. november 16-án (szombaton) 19.00 órától a Berentei Művelődési Házban megrendezésre kerülő Alapítványi Bálra. Belépőjegy: 2.000 Ft, támogató jegy: 1.000 Ft. A bál batyus jellegű.

Őszi könyvajánló

Őszi könyvajánló

Művelődési Ház - Tájékoztatjuk a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy könyvtárunkba új szépirodalom és szakirodalom érkezett. Szeretettel várjuk régi és új Olvasóinkat Könyvtárunkban és Teleházunkban (Berente, Kastély épület, József Attila út 2.) keddi és csütörtöki napokon 13.00-18.00 óráig.

Ünnepi megemlékezés

Ünnepi megemlékezés

Művelődési Ház - Tisztelettel meghívjuk a berentei lakosságot az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésre. Emlékezzünk '56 hőseire közösen 2019. október 22-én (kedden) 10.00 órakor a Berentei Művelődési Házban.

Halloween retro video disco

Halloween retro video disco

Művelődési Ház - Fergeteges hangulatú Halloween partyra várunk minden kedves szórakozni vágyót 2019. október 25-én (pénteken) 20.00 órától a Berentei Művelődési Házban. Amit hozol, azt eszel, iszol! Belépő: 1.000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók meg hétköznapokon 8.00-16.00 óráig. DJ: Fintor Djdgs György.

Állásajánlat

Állásajánlat

Egyéb - Vállalatunk, a Főnix MMK Nonprofit és Közhasznú Kft. Sajószentpéteren, Miskolc és Kazincbarcika vonzáskörzetében keresi termelésben, gyártásban szerzett tapasztalattal rendelkező megváltozott munkaképességű leendő munkavállalóit.

Felhívás

Felhívás

Művelődési Ház - A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kiállítást szervez B-A-Z megyében élő egykori sorkatonák leszerelő zászlóiból és tárgyaiból. Ha őriz ilyen emléktárgyat, és szívesen rendelkezésünkre bocsátaná a kiállítás időtartamára, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Horgászok figyelem!

Horgászok figyelem!

Egyéb - Tájékoztatjuk a horgászokat, hogy 2019. október 02-től október 06-ig, (szerdától-vasárnapig) 20.00 óráig tart nyitva Berentén a Horgásztó. Ezeken a napokon éjszakai horgászat is lesz. 2019. október 05-én (szombaton) 6.00-18.00 óráig horgászverseny miatt nem lesz nappali horgászat.

Öko-kvíz

Öko-kvíz

Művelődési Ház - A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához kapcsolódva játékra hívja Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakosait. A feladvány témája a természetvédelem, közös felelősségünk a környezetünkért, bolygónkért, jövőnkért.

Győzelemmel kezdtek a sakkozók

Győzelemmel kezdtek a sakkozók

Művelődési Ház - 2019. szeptember 29-én megkezdődött a 2019/2020. évi megyei II. osztályú sakkbajnokság. Az első fordulóban a következő eredmény született: Berente - Edelény: 8,5-3,5. Gratulálunk a berentei csapatnak a sikeres szerepléshez és további jó versenyzéseket kívánunk!

Emlékezés a hősökre

Emlékezés a hősökre

Művelődési Ház - Az első és a második világháborúban elesett berentei hősökre emlékezünk 2019. szeptember 27-én (pénteken) 10.00 órától a Fő téri második világháborús emlékműnél. Rendezvényünk programja: Ünnepi köszöntő, Rozmaring Dalkör műsora (katonadalok), szavalat. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Mihály-napi vásár

Mihály-napi vásár

Óvoda - Figyelem! Figyelem! Közhírré tétetik, hogy a berentei óvodások Mihály-napi vására 2019. október 03-án (csütörtökön) 10.00 órakor Berentén a Kastélykertben megrendezésre kerültetik! Ide gyűljön majd apraja-nagyja, ha az óvodások portékáját látni és venni akarja!

Pincefestés Berentén

Pincefestés Berentén

Egyéb - A középiskolás tanulóknak a 2017/18-as tanévtől 50 órás közösségi szolgálatot kell teljesíteniük az érettségi megszerzéséhez. Az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziumának néhány diákja úgy gondolta, hogy grafikus szakmájához illő feladatot választ. Így esett a választás a berentei pince falának kifestésére.

Berentei sakk siker

Berentei sakk siker

Művelődési Ház - Nemzetközi sakkversenyt rendeztek 2019. szeptember 21-én Kazincbarcikán a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. A negyvenkét fős mezőnyben a berentei sakk csapat játékosa, Horváth Péter a második helyen végzett. Gratulálunk az elért eredményhez, további sikeres sakkjátszmákat kívánunk!

Idősek Hete

Idősek Hete

Művelődési Ház - Berente Község Önkormányzata valamint a Berentei Művelődési Ház és Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja községünk 60 év feletti berentei lakosságát a 2019. október 01. (kedd) és október 05. (szombat) között a művelődési házban megrendezésre kerülő Idősek Hete programsorozatára.

Tisztelt Betegeink!

Tisztelt Betegeink!

Egyéb - Tájékoztatjuk a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy 2019. szeptember 23-án (hétfőn), szeptember 26-án (csütörtökön) és szeptember 27-én (pénteken) Dr. Lovas Enikő szabadságon lesz. A rendelési idő változik. Rendel: Dr. Lencar Márta. Sürgős esetben a 06/20-988-53-39-es telefonszám hívható.

Korábbi intézményi hírek