berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Önkormányzat hírei

Hirdetmény

Hirdetmény

A köztársasági elnök kitűzte az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választását. A szavazás napja: 2019. május 26. A szavazás 6.00 órától 19.00 óráig tart. A névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről, valamint a szavazás helyéről és idejéről értesítőt kapnak.

Eboltás Berentén

Eboltás Berentén

Felhívjuk a Tisztelt berentei Lakosság figyelmét, hogy 2019. március 28-án (csütörtökön) 9.00-10.00 óráig eboltás lesz községünkben, a Bajcsy-Zsilinszky úti autóbusz fordulóban (Bánya előtt).

Megújuló Berente - támogatási program 2019-2020.

Megújuló Berente - támogatási program 2019-2020.

Családi ház alprogram: A program lehetőséget nyújt a családi házban és a társasházban élő, tulajdonjoggal rendelkező berentei lakosok számára vissza nem térítendő támogatás felhasználásával lakóépületeik korszerűsítésére, felújítására, ezzel hozzájárulva a település és az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz, a lakossági energiafelhasználás racionalizálásához.

Állásbörze

Állásbörze

Tájékoztatjuk a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy 2019. március 20-án (szerdán) 9.00-17.00 óráig állásbörze lesz a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központban (Fő tér 5.).

Közlemény

Közlemény

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala tájékoztatást tett közzé, Berente 582/1 hrsz-ú telephelyen anilin gyártó üzem létesítése és üzemeltetése kapcsán.

Gyümölcsfa és vetőmagcsomag osztás

Gyümölcsfa és vetőmagcsomag osztás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az igényelt gyümölcsfákat és vetőmag csomagokat 2019. március 21-én (csütörtökön) 10.00-15.30 óráig és 2019. március 22-én (pénteken) 10.00-15.00 óráig Berentén a buszgarázsnál vehetik át.

Nemzetközi Nőnap

Nemzetközi Nőnap

"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat. " /Richard Wagner/ A Nemzetközi Nőnap alkalmából nagyon sok szeretettel köszönti a település valamennyi hölgy lakosát Berente Község Önkormányzata.

Tájékoztatás a Magyar Honvédség munkavállalási lehetőségeiről

Tájékoztatás a Magyar Honvédség munkavállalási lehetőségeiről

A Magyar Honvédség Mobil Toborzó Csoportja a Kazincbarcikai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya közreműködésével a honvédség személyi állományának utánpótlása, bővítése érdekében tájékoztatót tart a Magyar Honvédség különböző szervezeti egységeinél kínált munkavállalási lehetőségekről.

Képzési lehetőségek

Képzési lehetőségek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kazincbarcikai Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályán 2019-ben az alábbi megvalósítani kívánt képzések indulnak várhatóan nyilvántartásban lévő álláskereső, nem közfoglalkoztatásban résztvevő ügyfelek részére. Érdeklődni lehet a kazincbarcikai Munkaügyi Központban.

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy a BorsodChem Zrt. területén (Ipari út és a 26-os főút közötti rész) építkezés folyik, ahol az Ipari út mentén az öreg fákat ki kell vágni. Ezt biztonságosan csak ezen útszakasz teljes lezárásával lehet megoldani.

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Lakhatási támogatás és a Lakhatási támogatást kiegészítő önkormányzati támogatás kifizetése 2019. március 04-én (hétfőn) 12.00 órától történik a Berentei Közös Önkormányzati Hivatal pénztárából.

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

A Kazincbarcikai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, Fortuna János tartott tájékoztatót 2019. február 27-én a művelődési házban a közfoglalkoztatott munkavállalóknak, álláskeresőknek az üres álláshelyekkel, képzési lehetőségekkel kapcsolatosan.

Tűzgyújtási tilalom, a tűzgyújtás szabályai

Tűzgyújtási tilalom, a tűzgyújtás szabályai

Tűzesetek szabad területen történő bekövetkezésének nagyobb kockázata esetén, az erdőgazdálkodásért felelős miniszter, fokozott tűzveszély időszakát (tűzgyújtási tilalmat) állapíthat meg, és hirdethet ki, egyeztetve a katasztrófavédelem központi szervével (BM OKF).

Tájékoztatás

Tájékoztatás

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Kormányhivatal Kazincbarcikai Járási Hivatala az alábbi közleményt adta ki a 2019/2020. tanév első évfolyamára történő általános iskolai beiratkozás rendjéről:

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 49.§ (3) bekezdése értelmében a települési önkormányzat közzéteszi az óvoda nyitva tartásának rendjét, valamint ugyanezen törvény 83.§ (2.b) pontja értelmében a fenntartó dönt, az óvoda zárva-nyitvatartási idejének meghatározásáról.

Korábbi önkormányzati hírek