berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Sportélet

Berente településen számos szabadidős sporttevékenység áll rendelkezésére a mozgás szerelmeseinek. Minden korosztály talál magának megfelelő elfoglaltságot és szórakozási lehetőséget. Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára nagyon fontos, melyben segít a rendszeres testmozgás.

Sportlétesítmények és Sportolási lehetőségek

Műfüves Futballpálya, Berente Sportegyesület, Berente Szabadidőpark, Berentei Horgásztó

A Berentei Sakk-Kör 2003-tól a Borsod megyei I. osztályban szerepel. 2011-ben megyei 4. helyezést sikerült elérniük, ami eddig a legkimagaslóbb eredményük. Az egyesület jelenleg 22 versenyzővel rendelkezik, közülük 10 berentei játékos. Nagy örömünkre szolgál, hogy 6 ifjúsági versenyző is csatlakozott az egyesülethez, akik biztosítják az utánpótlást. Továbbra is várjunk sok szeretettel a sakk iránt érdeklődő fiatalokat.

Thai-boksz Szepesi Attila vezetésével 2012 szeptemberében kezdte el foglalkozásait Thai-boksz csapatunk. Edzéseiket kedden és csütörtökön 18.00 órától tartják az Általános Iskola tornatermében. Várjuk a további kedves érdeklődőket!

Műfüves futballpálya

Pálya használati rend

Berente Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Általános Iskola udvarán található műfüves futballpálya használati rendjét az alábbiak szerint szabályozza:

 1. A műfüves futballpályát KIZÁRÓLAG a berentei lakosok használhatják!
 2. A pálya nyitvatartása:
  - Iskolaidőben hétköznap: 16:00-21:00 óráig. Hétvégén: 08:00-21:00 óráig.
  - Tanítási szünetben minden nap: 08:00-21:00-ig.
 3. A pálya használata előjegyzés alapján történik, melyet a pályagondnoknál kell előterjeszteni.
  Pályagondnok: Kádár Istvánné – elérhetősége: 06-20/618-2849.
 4. A pályát használók kötelesek betartani a közösségi együttélés alapvető szabályait, kötelesek tartózkodni az indokolatlan hangoskodástól, kötelesek a pálya állagát megőrizni, felszerelési tárgyai épségére ügyelni.

Figyelem! Ünnepnapokon a pálya zárva tart!

 • A jelen pályahasználati rendet a Képviselő-testület 907/2021. (VI. 29.) határozatával elfogadta. A pályahasználati rend 2021. június 30. napján lép hatályba.

Horgásztó

Csodálatos zöldövezetben, festői környezetben várja a Berentére látogató kirándulókat, turistákat és a horgászat szerelmeseit a falu végén erdővel körülölelt berentei horgásztó.

A 2006 nyarán megrendezett ünnepélyes tóátadást és haltelepítést követően augusztusban  vehették birtokba a horgászok a tavat.

A horgásztó környéke, az üde zöld környezet azonban nemcsak a horgászatra ad lehetőséget, hanem a kikapcsolódásra és a pihenésre is.

Üzemeltető: NÉMO-BAU Kft. 06-70/366-8382

Sportklubok, egyesületek

Berente Sportegyesület

cím: Berente

Berentei Sakk Kör

cím: Gagarin út 12.
vezető: Nagy László

Thai-boksz

cím: Berente
vezető: Szepesi Attila