berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Berentei Tündérkert Óvoda

cím:Berente, Posta u. 7.
telefon:(48) 411-484
e-mail:ovoda@berente.hu
Intézményvezető:Kalász Lászlóné

„A gyermek fejlődése szempontjából,
Döntő fontosságú, hogy érezze, nemcsak szeretik,
Hanem olyannak szeretik, amilyen.”
/Hermann Aliz/

Az óvodánk udvarán az Önkormányzat támogatása által csodálatos uniós szabványnak megfelelő minden igényt kielégítő mozgásfejlesztő eszközök, játékok találhatóak, fedett nagy terasz valamint mindkét csoport részére fedett homokozó áll rendelkezésre.

Nevelőtestületünk minden tagja legfontosabb feladatának tekinti a gyermekközpontúságot, a nyugodt, derűs, családias légkörben folyó nevelői és oktató munkát. A csoportok óvodapedagógusai speciális szakmai ismeretei, beállítódásai, irányultsága harmonikusan egészítik ki egymást így a gyermekek számára színesebben, élményszerűbben tudják a kultúrát közvetíteni: vizuális nevelés, zenei nevelés, környezeti nevelés, egészséges életmódra nevelés terén.

Nagy hangsúlyt fektetünk a játékra, mint az óvodás gyermek elsődleges tevékenységére, hiszen a játék során a gyermek átéli a mozgás, a manipulálás örömét, ismerkedik a világgal, fejlődnek anyanyelvi, értelmi képességei, esztétikai érzéke, kreativitása, kitartása.

Célunk: Minden gyermek egyéni képességeinek kibontakoztatása, minél több élményhez juttatása, a hagyományok ápolása, kulturált beszédkészség kialakítása. Saját fejlesztő-pedagógusunk segíti a gyermekek felzárkóztatását, az iskolaérettség elérése érdekében, és minden pedagógus feladatának tekinti ezt. Hetente legalább 1 alkalommal zeneóvodai-tehetségfejlesztő foglalkozás van a nagyoknak, melynek célja a kreativitás és a ritmuskészség fejlesztése, valamint a hagyományápolás. Lehetőség van a Bozsik Program által Ovi-foci foglalkozásokra: heti 1 alkalommal.

Heti 1 alkalommal a nagycsoportosok és a középső csoportosok játékos angol nyelvtanulásban vehetnek részt óvodásaink. Fontosnak tarjuk az egészséges életmód alakítását, amit a mozgáson, mindennapi levegőzésen keresztül valósítunk meg. Hagyományainkkal igyekszünk színesebbé, örömtelibbé tenni a gyermekek életét, mindennapjait. Nagy figyelmet fordítunk a családokkal való együttműködésre, hiszen csak velük együtt érhetjük el céljainkat!


Képek

Kapcsolodó dokumentumok