berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági tájékoztatás

2016.08.25.

Berente településen megtörtént a hulladékgyűjtésre szolgáló edényzetek kiosztása. A háztartási vegyes hulladékot, amiből már szelektív hulladékot a továbbiakban nem tudnak kiválogatni, a sötétszürke edénybe kell elhelyezni. A kék-sárga színű edénybe kell a fém-papír-műanyag hulladékot gyűjteni.

Lakossági tájékoztatás

Az üveget továbbra is a településeken lévő gyűjtősziget 1.1 m3 űrtartalmú műanyag konténerében szükséges elhelyezni. Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás részéről ingyenesen biztosított
edényzetek a közszolgáltató szállítójárműveihez rendszeresített gyűjtőedények.

Ebből következően a vegyes hulladékot kizárólag a sötétszürke színű, új edényből szállítjuk el, amelyek egyedi azonosító jellel ellátottak (chippel felszerelt edények). Vagyis a régi edényekből, amelyek nem rendelkeznek egyedi azonosítóval, az informatikai rendszerünk felszereltsége miatt nem tudjuk elszállítani. Ezért kérünk nyomatékosan mindenkit, hogy az új edénybe helyezze ki a hulladékot.

Tekintettel arra, hogy a projekt során lakossági edényzetek beszerzésére volt lehetőség, az intézményeket, vállalkozásokat és a közületeket a változás nem érinti. Tőlük továbbra is a régi edényzetből szállítjuk el a hulladékot.

A kék-sárga színű szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edényekből új szállítási rendben, a korábbiakban közölt, a vegyes hulladék szállításától eltérő időpontban történik a szállítás. Amennyiben a két hét alatt több szelektív hulladék gyűlik össze, mint amennyi az edényben elfér, úgy a szállítási napon az edény mellé kihelyezett, bármilyen átlátszó zsákban díjmentesen elszállítjuk.

Mindezt azért, hogy ösztönözzünk minden lakost a környezettudatos, szelektív hulladékgyűjtésre!

Köszönjük az együttműködését! Társaságunk célja, hogy pontos, minőségi szolgáltatással tudjunk megfelelni az Önök igényeinek.

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.


forrás: