berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Közmeghallgatás

2017.05.15.

Ezúton értesítem Önöket, hogy a BAZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozatával, a Borsod Chenfeng Chemical Kft székhelyével megegyező telephelyén működő Variábilis peroxid iniciátor (VPI) gyártó létesítményt alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemként azonosította, egyben kötelezte a biztonsági elemzése benyújtására.

Közmeghallgatás

Az Üzemeltető kérelme a Variábilis peroxid iniciátor (VPI) gyártó Üzem, - mint új veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem - üzemeltetéséhez elkészített és benyújtott katasztrófavédelmi engedélyezésre vonatkozik.

A Kat. 33. (1) bekezdése szerint a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem telephelye szerint illetékes polgármesternek az üzemeltetővel és a hatósággal együttműködve külön jogszabályban meghatározottak szerint biztosítania kell, hogy a lakosság véleményt nyilváníthasson az új veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építésére vagy a már működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem tevékenységének jelentős változtatására vonatkozó engedély kiadása előtt.

A fentiekre való tekintettel, ezúton meghívom a Tisztelt Lakosságot a témával kapcsolatos közmeghallgatásra, mely 2017. június 06-án (kedden) 17.00 órától kerül megrendezésre a Berentei Művelődési Ház nagytermében.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Roza László István
Polgármester
forrás: