berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági tájékoztatás

2017.08.10.

Tisztelt Polgármester Úr! Tájékoztatjuk, hogy a BorsodChem területén 2017. augusztus 09-én az alábbi esemény történt: 13 óra 50 perckor a DNT üzem területén egy közúti tartálykocsiba töltött MNT/DNT keverék túlmelegedett. A túlmelegedés miatt a tartálykocsi biztonsági szelepén keresztül nitrózus gáz került a szabadba.

Lakossági tájékoztatás

A túlmelegedés és a gázkiáramlás veszélyeinek csökkentése érdekében a BorsodChem Létesítményi tűzoltói a helyszínre vonultak és megkezdték a tartály hűtését, valamint a gáz terjedésének megakadályozására vízfüggönyöket alkalmaztak.

A Kazincbarcikai Tűzoltóság valamint a B.-A.-Z. megyei Katasztrófavédelem egységei is a helyszínre vonultak, a környező településeken gáz koncentráció méréseket végeztek.

A DNT üzem területén kívül veszélyes gázkoncentrációt nem lehetett kimutatni. Sem munkavállalóink, sem a környező lakosság nem volt veszélyeztetve.

A tartálykocsi hűtése a Hatóság és a BorsodChem szakembereinek folyamatos kontrollja alatt történik, amely várhatóan holnap reggel éri el a normál hőfokot.

A BorsodChem többi technológiai létesítményeiben biztonságos üzemállapot mellett normál folyamatok zajlanak.

BorsodChem Zrt.
forrás: