berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Tájékoztatás a hulladékudvarok használatáról

2018.04.04.

Tájékoztatjuk a Tisztelt berentei Lakosságot, hogy a BMH Nonprofit Kft. szolgáltatási területén található hulladékudvarokat a szolgáltatási területünk valamennyi lakossági felhasználója igénybe veheti a háztartásban keletkező beszállítható hulladékok körének alább felsorolt feltételeivel.

Tájékoztatás a hulladékudvarok használatáról

Nem veszélyes hulladékok:

- Építési, bontási hulladékok (tégla, cserép, kerámia, beton, föld és kövek, illetve ezek keveréke)

- Termékként tovább nem használható gumiabroncsok

- Papír és karton, üveg, műanyag-flakon, fólia

- Zöldhulladék: nyesedék, gallyak, fű, lombok, egyéb fahulladékok

- Nagydarabos hulladékok (bútorok, nagyméretű felújítás után megmaradó lomok, háztartási tárgyak és berendezések pl. műanyagkád, kézmosó, elhasznált konyhai eszközök)

- Elektromos és elektronikai hulladékok (hűtő, tévé, rádió, kis méretű háztartási készülékek)

- Fémek és fém csomagolási hulladékok (alumínium doboz, sárga-és vörösréz, vas és acél stb.)

- Sütőolaj

Veszélyes hulladékok: szárazelem, akkumulátor, festék-és lakkmaradékok csomagolóeszközeikkel együtt, használt motorolajok, azok csomagolásai, növényvédőszer-maradékok, fénycső és izzó.

A hulladékudvarok igénybevételének a feltételei: A hulladékudvarba történő beszállításkor a lakossági ingatlanhasználó köteles lakcímkártyáját és személyi igazolványát, valamint az esedékes közszolgáltatási díjnak a Koordináló Szerv felé történő megfizetését igazoló bizonylat másolatát a hulladékátvevőnek bemutatni.

Kérjük, hogy a fenti igazolványokat magukkal hozni szíveskedjenek, az igazolványok hiányában, a hatályos jogszabályok előírásai értelmében, az átvételt meg kell tagadnunk.

A hulladékok elhelyezése díjtalan.

Beszállítható hulladékok mennyisége a hulladékudvarban ingatlanonként:

- Negyedévente 250 kg nem veszélyes hulladék

- Évente 100 kg veszélyes hulladék helyezhető el

A mennyiségi korlátozás alól kivételt képeznek az elkülönítetten gyűjtött csomagolási (papír, karton, PET palack és PE fólia, valamint üveg-és fémhulladékok), amelyekből korlátlan mennyiség adható át a hulladékudvarban. A magánszemélyeknek kötelessége a hulladékokat a (hulladékudvarokban található mérlegekkel) mérlegelhető formában (bezsákolva, kötegelve stb.) beszállítani a hulladékudvarokba.

Ezúton kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a településükhöz legközelebb eső hulladékudvart vegyék igénybe.

A kazincbarcikai hulladékudvarok az alábbi címeken helyezkednek el:

- Kazincbarcika I. számú hulladékudvar: 175/3 hrsz. (Herbolyai út 1.; a Csónakázó-tó mellett, a volt Jókai szakközépiskola mögött található). Nyitvatartás: kedd, csütörtök, szombat: 08.00-16.00

- Kazincbarcika II. számú hulladékudvar: 2627/3 hrsz. (Múcsonyi út 2.; a Kazincbarcika-Alsó vasútállomás mellett található). Nyitvatartás: szerda, péntek: 08.00-16.00


forrás: