berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Hulladékkezelés a házi karantén esetén

2020.04.01.

Figyelembe véve az új típusú koronavírus járvány hatásait és veszélyeit, az új vírus elleni védekezés érdekében a járványügyi elkülönítés, járványügyi megfigyelés, járványügyi ellenőrzés, valamint a házi karantén alatt álló ingatlanhasználók számára az alábbiakat javasoljuk:

Hulladékkezelés a házi karantén esetén

- Első sorban az Operatív Törzs, valamint az országos tisztifőorvos tájékoztatását kötelező figyelembe venni, miszerint a háztartásban keletkező hulladékot dupla hulladékgyűjtő zsákba szükséges csomagolni.

- A fertőzések elkerülése érdekében a házi karanténban lévők mentesülnek a kötelező szelektív hulladékgyűjtés alól, a háztartásban keletkező hulladékot együtt kell gyűjteni a vegyes hulladékgyűjtő edényben (kivéve üveghulladék). Ennek oka, hogy a szelektív hulladék a telephelyeken kézi válogatással kerül szortírozásra, ami növeli a dolgozók megbetegedésének kockázatát a szelektív hulladék válogatása során.

- A hulladékot biztonságos, szakadásálló hulladékgyűjtő zsákba kell helyezni, vagy dupla zsákot kell használni (egyiket a másikba helyezve). Az önálló hulladékokat - pl. használt papírzsebkendő - nem szabad önmagában a hulladékgyűjtő edénybe dobni.

- A hulladékgyűjtő zsákokat csomózással vagy megkötéssel kell lezárni, a hegyes és éles tárgyak törés és átlyukasztás biztos eldobható tartályba kell csomagolni.

- A zsákokat a lehető legbiztonságosabban kell tárolni, ezzel megelőzhető, hogy az állatok széttépjék és érintkezésbe lépjenek a hulladékkal, illetve, hogy széthordják.

- A maszkokat, zsebkendőket, gumikesztyűt, papírtölőt használat után műanyag zsákokba kell gyűjteni. Ezeket a zsákokat becsomózva (anélkül, hogy összenyomnánk vagy összetömörítenénk ) zárható fedelű kukába kell helyezni.

A szállításban résztvevő munkatársak és hozzátartozóik egészségének megóvása érdekében kérjük, hogy a fentieknek megfelelően szíveskedjenek eljárni.

Ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Telefon: 06 21 3500 111
E-mail: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu


forrás: