berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági tájékoztatás

2022.06.01.

Tisztelt Berentei lakosok ! Berente Község Önkormányzata fűtés, - és használati melegvíz előállító rendszerek korszerűsítésének támogatásáról szóló 7/2022. (IV.04.) önkormányzati rendelete alapján, az Önkormányzat pályázati úton támogatást biztosít, amelynek célja az energiahatékonyság javítása.

Lakossági tájékoztatás

A fűtéskorszerűsítés támogatására a Képviselő-testület 50.000.000 Ft-ot különített el a 2022. évi költségvetésében.
A rendelet elfogadása után nyilvánvalóvá vált, hogy az igénybe vehető önkormányzati támogatás rendkívül népszerű a berentei lakosok körében, így a keretösszeg emelése szükséges.

Erre figyelemmel a Képviselő-testület a 2022. május 26-i ülésén úgy határozott, hogy 50.000.000 Ft-ról 100.000.000 Ft-ra emeli meg a pályázható keret összegét.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az eddig beérkezett nagyszámú pályázatra, s a pályázatokban igényelt támogatási összegre tekintettel, a megemelt támogatási keret összeg sem fogja tudni fedezni a várható lakossági igényeket.
Erre figyelemmel, amennyiben a támogatásra rendelkezésre álló keret kimerül, az Önkormányzat illetékes munkatársai arról fogják tájékoztatni még a pályázni kívánó lakosokat, hogy amennyiben a pályázatukat még be szeretnék nyújtani, az fedezethiány okán sajnálatos módon elutasításra fog kerülni.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat tervei között szerepel - látva a pályázat sikerességét – a fenti pályázat/támogatás 2023. évi ismételt kiírása, annak érdekében, hogy akik még élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, azoknak ezen energiahatékonyságot elősegítő támogatás a rendelkezésére állhasson.

Berente, 2022. május 31.

Megértésüket tisztelettel megköszönve

Berente Község Önkormányzata


forrás: