berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék többlet elszállításáról

2024.03.18.

Tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre, szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy nem csak az ingyenesen biztosított 240 L-es zöld kukát használhatják erre a célra.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék többlet elszállításáról

Elsősorban javasoljuk, hogy a hulladékgyűjtő edényzetbe lehetőség szerint az apróbb dolgokat (falevelek, fűnyesedék) tegyék, a lemetszett ágakat, gallyakat pedig összekötve (!) helyezzék a kuka mellé. Kérjük, hogy ezeket maximum 1 méter hosszúságúra vágják, a vastagságuk pedig ne haladja meg a 2 cm-t.

Amennyiben így sem elegendő a hely, arra is van lehetőség, hogy az otthon rendelkezésre álló más, szabványos hulladékgyűjtő edénybe is zöldhulladékot tegyenek, elszállításra kerül ez is! Ennek mindössze annyi a feltétele, hogy a plusz kukára egyértelműen legyen feltüntetve (pl egy ráragasztott lapra kiírva), hogy "Zöldhulladék".

Továbbra sem lesz elszállítva azonban a műanyag zsákokba kihelyezett zöldhulladék. Ennek oka, hogy a nem biológiai úton lebomló műanyagból készült zsákok anyaga sajnos óhatatlanul is bekerül a hulladékból készülő komposztba, ami rendkívüli módon rontja annak minőségét és felhasználhatóságát!
Nem kerül elszállításra a más hulladékkal kevert zöldhulladék sem!

Egyúttal kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a gallyakat, avart ne égessék el, helyette használják ki a hulladékkezelésnek e környezetbarát módját!

Településünk tisztasága érdekében köszönjük!


forrás: