berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Sikeres a nyári diákmunka Berentén

2013.07.31.

2013 nyarán ismét lehetőség nyílt a közép- vagy felsőfokú nappali tagozaton tanulmányokat folytató berentei diákoknak, hogy a szünidőben tapasztalatszerzés céljából nyári diákmunkát vállalhassanak, amin 69 fő diák vett részt.

Sikeres a nyári diákmunka Berentén

Az önkormányzat több intézményénél is sor került diákok állami finanszírozással történő foglalkoztatására. A Polgármesteri Hivatalban 4 fő, a Berentei Település Gondnokságnál 32 fő, a Szent Borbála Idősek Otthonában 10 fő, a Berentei Óvoda és ÁMK-nál pedig 2 főnek volt lehetősége a nyári szünidőben, részmunkaidőben munkát vállalni.

A Település Gondnokságnál összesen 53 fő foglalkoztatásával valósult meg a nyári diákmunka, közülük 32 fő állami támogatással, 21 fő pedig önkormányzati támogatásból finanszírozva. A diákok közül többen másfél hónapos időtartamra jöttek, de voltak 2 hetes turnusra jelentkezők is. Olyan nagy volt a munkakedv és az érdeklődés az ifjúság részéről, hogy 10 fő a diákmunka ideje alatt ismételten jelentkezett az utolsó turnusra.

A feladatköröket tekintve több munkakörben is kipróbálhatták magukat a fiatal munkavállalók, volt aki növénytermesztési, volt aki állattenyésztési feladatoknál segédkezett, de voltak parkgondozási-, ebédeltetési-, irodai adminisztrációs feladatoknál besegítő munkaerők is.

A nyári diákmunka 2013. augusztus 15. napján fejeződik be. A lelkes fiataloknak a nyári szünidő hátralévő idejére jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!


forrás: Berentei Önkormányzat