berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági tájékoztatás

2021.02.25.

Kutyások Figyelem! Csapdázott terület! A kutyák póráz nélkül való sétáltatása szigorúan tilos!

Lakossági tájékoztatás

Humán és állategészségügyi okból, továbbá a vadon élő állatvilág védelme és a vadgazdálkodás hatékonyságának érdekében az Edelényi Vadásztársaság területén az Európai Unió által engedélyezett szelektív ölőcsapdák kerültek kihelyezésre a róka, aranysakál és borz állomány gyérítése érdekében!

Az eszközhöz hozzányúlni, továbbá kutyát póráz nélkül sétáltatni veszélyes és tilos!

Aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett területen, vagy vadászterületen póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja szabálysértést követ el ( a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. tv. 193. §)

Aki a kihelyezett csapdát eltulajdonítja, szabálysértés követ el!

A csapdák a célfajokra szelektíven működnek, sem a lakosságra, sem haszonállatokra, sem hobbi célból tartott (házi kedvenc) állatokra nem jelentenek veszélyt, amennyiben illetéktelenek nem nyúlnak hozzá, továbbá az ebtartók is betartják a rájuk vonatkozó szabályokat.

A csapdák alkalmazása kizárólag a település külterületén történik az alábbi térképvázlaton (az Edelényi Vadásztársaság vadászterülete) körbe határolt területeken:
Kattintson ide a PDF letöltéséhez!

Fentiekre tekintettel kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kutyasétáltatás szabályait fokozottan szíveskedjenek betartani!

Edelényi Vadásztársaság


forrás: