berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Pót eboltás Berentén

2019.03.29.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a pót eboltásra 2019. április 04-én (csütörtökön) 15.00-15.30 óráig kerül sor a Bajcsy-Zsilinszky úti (Bánya előtt) autóbusz fordulóban. A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező, amelynek elmulasztása szabálysértésnek minősül.

Pót eboltás Berentén

A szabálysértés 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A veszettség elleni oltás költsége: 4.000 Ft, az oltás magában foglalja a kötelező parazita ellenes kezelés költségét. Veszettség elleni oltás csak mikrochippel ellátott ebnek adható.

Amennyiben mikrochip behelyezésére eddig nem került sor, lehetőség van annak pótlására, amelynek költsége 4.000 Ft.

Az eb tartási helyén történő veszettség elleni oltás díja: 5.000 Ft az oltás időpontjában. Ennek bejelentése az oltás helyszínén vagy a 06/30-303-88-16-os telefonszámon (Dr. Jaczkó Géza) történhet.

Amennyiben az eb még nincs mikrochippel megjelölve, az eb tartási helyén történő oltás és chip behelyezés költsége együttesen 9.000 Ft. Kérjük, hogy az eb (sorszámozott) oltási könyvét mindenki hozza magával.

Az elhagyott oltási könyvek pótlása és az új könyvek kiadásának díja 500 Ft/db. Felhívjuk az ebtartók figyelmét, hogy minden embert érintő kutyaharapás esetén a hatóság szabálysértési eljárást automatikusan kezdeményez veszettség ellen be nem oltott eb esetén a tulajdonossal szemben. A kiadott oltási könyvet mindenki hozza magával!

Polgármesteri Hivatal


forrás: