berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Képzési tájékoztató

2017.11.03.

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2017. november 07-én (kedden) 10.00 órakor Berentén a Művelődési Házban a nyilvántartott álláskeresők és a képzésbe vonható közfoglalkoztatottak részére képzési tájékoztatót tartunk.

Képzési tájékoztató

GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosító számú „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”.

Kérem a tájékoztatón szíveskedjen megjelenni.

Amennyiben fenti időpontban nem tud a tájékoztatón részt venni, úgy kérem saját érdekében a foglalkoztatas.kazincbarcika@borsod.gov.hu; e-mail címre vagy a 48/510-070-es, illetve 30/974-15-02-es telefonszámon jelezze.

Fenti tájékoztatón kollégáink tájékoztatást adnak a 2017. novemberében induló tanfolyamokról, ill. a felvételi/bemeneti feltételekről. Kérjük, hozza magával személyi okmányain túl legmagasabb iskolai végzettségét igazoló bizonyítványát illetve legutóbbi OKJ-s szakképesítését is.

A tanfolyam ideje alatt az alábbi juttatások, támogatások adhatók:

- Képzési költség és vizsgadíj 100%-a

- Közfoglalkoztatási bér a tanfolyam ideje alatt: bruttó 81.530 Ft/hó

- Utazási költség támogatása havonta, helyközi (távolsági autóbuszjáratokra a lakóhely és a képzés helyszíne között)

A képzésen való részvétel feltétele a felvételi vizsgán, valamint a szakmára vonatkozó orvosi alkalmassági vizsgálaton történő megfelelés. Amennyiben a választott képzésre nem sikerül bekerülni, úgy a Konyhai kisegítő (hölgyek esetében), vagy a Betanított kőműves, Kosárfonó (férfiak esetében) képzésen való részvételét javasoljuk.

A jogszabályi előírások alapján az alábbi esetekben az állami foglalkoztatási szerv törli a nyilvántartásból azt az álláskeresőt aki [Flt. 54.§ (14) bekezdés]:

- Az állami foglalkoztatási szerv által támogatott képzési lehetőséget nem fogadja el, illetőleg nem veszi igénybe

- Nem vesz részt a megfelelő munkahelyhez jutást elősegítő munkaerő-piaci programban

- A megfelelő munkahelyre szóló állásajánlatot nem fogadja el

A nyilvántartásból törölt személy nem vehet részt közfoglalkoztatásban, támogatott képzésben illetve FHT ellátásban sem részesülhet.

Amennyiben azonban a fenti időpontban és helyen nem jelenik meg, s távolmaradását nem jelzi, a nyilvántartásból történő törlés tényéről értesítjük a Kazincbarcikai Járási Hivatal Hatósági Osztályát, akik intézkednek a megállapított foglalkoztatást helyettesítő juttatás (FHT; 22.800 Ft) megszüntetéséről. Felhívjuk figyelmét, hogy az együttműködési kötelezettség megszegését követően leghamarabb 60 nap múlva vehető ismételten nyilvántartásba, FHT-t pedig azt követő 1 év együttműködés után igényelhet leghamarabb.

Kazincbarcika, 2017. november 02.

Szaniszló János járási hivatalvezető nevében és megbízásából:

Fortuna János - osztályvezető


forrás: