berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Rendkívüli Képviselő - testületi ülés volt 2020.03.12-én

2020.03.13.

Berente Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2020. március 12- én rendkívüli ülést tartott. Az első napirendi pont keretében a helyi szociális rendelet módosítására került sor.

Rendkívüli Képviselő - testületi ülés volt 2020.03.12-én

A legfontosabb változások:

- A Képviselő-testület a szociális támogatások feltételeként azt is előírta, hogy aki bérházban lakik az erkélyét tartsa tisztán és rendben.
- A rendszeres szociális ellátások esetén a készpénzes kifizetés minden hónap 10. napjáig, ezzel szemben az átutalás hamarabb, 5-ig történik.
- A lakhatási támogatás (havi 50.000 Ft) megállapítása december 31-ig történik.
- A lakhatási támogatást kiegészítő önkormányzati támogatás feltétele a legalább 26 m2-es lakás vagy ház.
- A bérlettámogatás megszűnik.
- A 10.000 Ft-os Idősek Napi támogatást csak az kapja, aki állandó lakosként január 1. előtt jelentkezett be Berentére.
- Az ingyenes uszodaszolgáltatás igénybevételének feltétele a személyigazolvány és a lakcímkártya bemutatása és saját kezű aláírás az uszoda recepcióján.
- Az általános iskolás gyermekek részére az étkezés fizetőssé válik, de a befizetett összeget a szülők részére az önkormányzat visszafizeti félévente számla ellenében (csak a berentei gyerekek után). Ennek feltétele, hogy előzetesen lejelentésre kerüljenek azok a napok, amikor a gyermek hiányzik az iskolából.

A második napirendi pont keretében a Képviselő-testület a térítési díj rendeletet módosította. A térítési díjak 10%-os emelésére került sor az élelmiszerárak emelkedése miatt. Az iskolában fizetendő térítési díj 200 Ft+áfa/ebéd. (Berentei gyermekek részére az önkormányzat visszatéríti.)
A Szent Borbála Idősek Otthonában egyszeri belépési díj kerül bevezetésre. Egyágyas szoba esetén 2.000.000 Ft, kétágyas elhelyezés esetén 1.500.000 Ft, háromágyas szoba esetében 1.000.000 Ft. Az önkormányzat a legalább 10 éve berentei állandó lakos idősek részére az egyszer belépési díj megfizetéséhez 1.000.000 Ft összegű támogatást biztosít.

A harmadik napirendi pont keretében a Képviselő-testület a hivatalban dolgozó köztisztviselők által teljesítendő 2020. évi teljesítménycélokat határozta meg. A jegyző elmondta, hogy az elfogadott célok alapján kerülnek meghatározásra az egyes dolgozók részére a teljesítménykövetelmények.

A negyedik napirendi pont keretében a Képviselő-testület két garázs értékesítéséről döntött. Egy Bajcsy-Zsilinszky utcai 18 m2-es garázs kerül meghirdetésre 700.000 Ft, és egy Gagarin utcai 24 m2-es 800.000 Ft irányáron. A garázsokra licitálni lehet. A licitre április 3. napjáig lehet jelentkezni.

Az ötödik napirendi pont keretében a Képviselő-testület a Megújuló Berente támogatási programot szabályozó helyi rendeletet helyezte hatályon kívül.


forrás: