berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Tájékoztatás!

2021.09.27.

Tisztelt Berentei Lakosok!Tájékoztatom Önöket, hogy a 2021. évben megállapított lakhatási támogatás tovább folyósításának feltétele az éves felülvizsgálat, amit hivatalunknak 2021. december 31. napjáig meg kell tennie ahhoz, hogy a támogatás továbbra is folyósításra kerüljön.

Tájékoztatás!

Ehhez szükséges a formanyomtatvány újbóli leadása a kérelemben meghatározott mellékletekkel együtt.

Berente Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2021. 09.23. napján megtartott nyilvános ülésén úgy határozott, hogy az egy főre eső havi jövedelem maximum összegét 370.500,- forintról megemeli 570.000,- forintra, ezzel biztosítva a támogatást azok számára is akik az egy főre eső magas jövedelmük miatt nem részesülhettek az ellátásban.

A lakhatási támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványt
2021. szeptember 29. napján (szerda) az önkormányzat munkatársai minden háztartás részére eljutatják.

Amennyiben Ön esetleg nem kapta meg a fenti kérelmeket vagy azok sérültek 2021. szeptember 29. napjától személyesen kérhetők a Berentei Polgármesteri Hivatalban vagy a kihordás napjától letölthetők a www.berente.hu honlapról.

A kérelemhez csatolni kell:
- jövedelem igazolások /3 havi munkáltatói igazolás/hatósági bizonyítvány vagy az ellátást megállapító határozat a területileg illetékes munkaügyi központból/nyugdíjfolyósító által kiadott összesítő/gyermektartásdíj igazolása./ Az előzőekben felsorolt igazolásokat a bércédula/bankszámla kivonat/kifizetési szelvényt nem helyettesíti azt nem áll módunkban elfogadni.
- a családi pótlék,CSED, GYES,GYED összegéről szóló igazolásokat a Hivatal munkatársai a Magyar Államkincstár nyilvántartási rendszerén keresztül töltik le és csatolják az ügyirathoz
- a kérelem benyújtását megelőző hónapban felmerülő kiadásokat igazoló számlák /számlalevél és a befizetést igazoló csekk/villanyáram, vízhasználat, gáz vagy egyéb tüzelő anyag költség, kábel tv, internet.

A kérelem leadható az alábbi módokon:
- ügyfélfogadási időben: keddi napokon 8-16 óráig a Berentei Közös Önkormányzati Hivatalban
- e-mailban a www.rozsamelinda@berente.hu e-mail címre beküldve
- a Közös Önkormányzati Hivatal kapuján elhelyezett postaládába bedobva.

Az e-mailban beküldött kérelmek eredeti példányát kérem a hivatal kapujára kihelyezett postaládába bedobni.

A hiányos vagy nem jól kitöltött kérelmeket az ügyintéző sajnos nem veheti el, ezért megkérek mindenkit a nyomtatvány hiánytalan kitöltésére.

Köszönjük szíves megértésüket és együttműködésüket!


Köszönettel:
Dr. Szabó Zoltán
jegyző


forrás: