berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Hirdetmény

2019.03.22.

A köztársasági elnök kitűzte az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választását. A szavazás napja: 2019. május 26. A szavazás 6.00 órától 19.00 óráig tart. A névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről, valamint a szavazás helyéről és idejéről értesítőt kapnak.

Hirdetmény

A névjegyzék a helyi választási irodában (polgármesteri hivatalban) tekinthető meg. Az Európai Unió más tagállamának választópolgára - ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezik - 2019. május 10-ig kérheti névjegyzékbe vételét a helyi választási iroda vezetőjétől (jegyző).

A választójoggal rendelkező választópolgár 2019. április 23-ig ajánlóíven ajánlhat listát. A listaállításhoz legalább 20 000 választópolgár érvényes ajánlása szükséges. Egy választópolgár több listát is ajánlhat.

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazhat az értesítőn feltüntetett szavazóhelyiségben. A mozgásában korlátozott választópolgár mozgóurnát kérhet. A szavazás napján lakóhelyüktől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Szavazni egy listára lehet. Részletes tájékoztatásért forduljon a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához, vagy látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt.

Nemzeti Választási Iroda


forrás: