berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


700 fa a 70 éves BorsodChemtől

2019.11.21.

A BorsodChem Zrt idén ünnepli alakulásának 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból 2019. november 14-15 között nagyszabású faültetési akciót szervezett a cég Berentén a vegyipari gyáróriás. Az akció elnevezése: 700 fa a 70 éves BorsodChemtől.

700 fa a 70 éves BorsodChemtől

A cég vezetése ugyanis úgy gondolta, hogy nagyszabású ünnepségsorozat helyett a környezet védelmére, és a fenntartható működésre helyezik a hangsúlyt.

A részletekről Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és Kommunikációs igazgatója adott tájékoztatást a sajószentpéteri Sajó Tv-nek, amely megtekinthető a www.youtube.com internetes oldalon az alábbi linken: Videó megtekintése vagy a videómegosztó portál keresőjébe beírva, hogy 700 fa a 70 éves BorsodChemtől.

A "Felelős foglalkoztató" címet elnyert cég elkötelezett a társadalmi szerepvállalás iránt. Ez nem ér véget a társaság kapujánál hanem azon kívül is számos programot indított már a gyár. Fényes jubileumi ünnepség szervezése helyett például a környezettel való gondoskodással tiszteleg a cégvezetés az elmúlt hét évtized eredményei előtt. A faültetés hosszútávú kötelezettségvállalás, ami jól tükrözi a társaság stratégiáját, hiszen aki fát ültet az bízik a jövőben és hosszútávra tervez. A BorsodChem őszintén hisz abban hogy egy vegyipari vállalat körül is lehet egészséges környezetet teremteni és fenntartani az élővilág és a lakosság részére egyaránt. Ezért tartja nagyon fontosnak telephelyen belül és kívül is a zöld felületek méretének fenntartását, növelését.

Sok munkavállaló vett részt a fásításban. Ezzel személyesen is tanúsítják, hogy mennyire elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezet védelme iránt. Ugyanakkor tükrözi a társaság filozófiáját, hogy amikor egy fejlesztési projektet végrehajtanak akkor a környezettel meglévő harmóniát is meg kell tartani. Ezzel a faültetési akcióval a BorsodChem a köszönetét kívánja kifejezni a céget körül vevő közösségeknek. az elmúlt hét évtizedben a társaság tevékenységéért nyújtott támogatásért, s szeretné a közösségekkel még szorosabbra fűzni a kapcsolatot - nyilatkozta Varga Béla.


forrás: