berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Választási tájékoztató az ingyenes politikai reklámról

2014.09.11.

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a helyi nemzetiségi önkormányzati képviselők 2014. évi választásán induló jelöltek és jelölő szervezetek részére a Berentei Képújság és a www.berente.hu honlap által kínált lehetőségekről.

Választási tájékoztató az ingyenes politikai reklámról

A Berentei Képújság felelősen és objektivitást biztosítva tájékoztatja a lakosságot, mind a választásokkal kapcsolatos tudnivalókról, mind a jelöltek céljairól. A Képújság ugyanakkor a vonatkozó szabályozás szerint politikai hirdetést nem tesz közzé. A Képújság ingyenes politikai reklámot közöl, de kizárólag az alább meghatározott módon:

A Képújság a kampányban egyenlő esélyeket biztosítva, a felelős tájékoztatásnak eleget téve a következőket kínálja a helyi önkormányzati választásokon, illetve a helyi nemzetiségi választásokon nyilvántartásba vett jelölteknek:

A képviselőjelöltként illetve nemzetiségi jelöltként indulóknak két oldal Képújság-dia áll rendelkezésre, összesen - a jobb átláthatóság és érthetőség érdekében - legfeljebb 700 karakternyi szöveggel, a polgármesterjelöltként indulóknak négy oldal, összesen legfeljebb 1400 karakternyi szöveggel - szóközökkel együtt. Egy oldal 30 másodpercig fut, amely további diákra tovább nem bontható! A diák a választást megelőző napig láthatóak, mivel a szavazás napján politikai reklámot nem lehet közzétenni! (Az üzemeltető nem szerkeszti a kapott szöveget, ám a meghatározott karakterszámot túllépő hirdetéseket nem közölheti! A tömör fogalmazás, a jól olvashatóság a hirdető érdeke is!)

Figyelem! Amennyiben valaki polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is indul, négy oldal áll rendelkezésére, nem pedig hat! Ebben kell megfogalmaznia polgármesteri és képviselői céljait is. Ha nemzetiségi jelöltként is megméreti magát, nemzetiségi jelöltségével külön dia jár, amelyben nemzetiségi önkormányzati céljait fogalmazhatja meg a jelölt.
Az oldalak képe a Képújság üzemeltetője által szerkesztett sablon. Ebben elhelyezhető egy fotó, amit a jelölt digitálisan bocsát a Képújság rendelkezésére, illetve szerepelhet a hivatalos jelölő szervezet, párt jelképe.

Szerepel továbbá a választó neve és jelölti státusza - független jelölt vagy jelölő szervezet, csoport neve. Ezek alatt megjelennek fontosabb adatai is. (Összességében kitöltendő: Név, Jelölő szervezet, Végzettség/Foglalkozás, Lakcím, Életkor - ennek kitöltése kötelező!)

Az alábbi témákban mutatkozhat be a jelölt, amelyek együtt, egy tömbben jelennek meg, így a jelölt dönti el, melyik témának szán nagyobb hangsúlyt:

1. Magamról: (A jelölt ide az önmagáról fontosnak tartott, kiemelni kívánt életrajzi adatokat, személyes jellemvonásokat, munkásságát írhatja le röviden, illetve politikai, választási csoportokhoz való tartozását indokolhatja.)

2. Céljaim: (Ide kerülhetnek a kitűzött célok, amit a jelölt megvalósítana, vagy amit a jelenlegihez képest másként végezne el, illetve minden olyan programelem, amelyre szeretné felhívni a választók figyelmét.)

A hirdetés szövegéért a jelölt felelős. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szöveg nem tartalmazhat mások becsületét, személyiségi jogait sértő elemeket, nem tartalmazhat politikai hirdetést, megmozdulásra, támogatásra, más fórumok meglátogatására szolgáló felhívást! A jelölt által hozzánk eljuttatott szöveget a Képújság üzemeltetője nem módosítja - a kisebb helyesírási, stilisztikai javítások kivételével. A jelöltnek a kampány során kétszer nyílik módja arra, hogy módosítsa a szereplő szöveget! A Képújság-diák a www.berente.hu internetes oldalán is megjelennek, tájékoztató jelleggel.

Mivel a politikai tartalmú Képújság diának azonnal felismerhetőnek és más médiatartalmaktól megkülönböztethetőnek kell lennie, ezért minden dián megjelenik egy ezt feltüntető képelem. („Ingyenes politikai reklám”)
A szöveget és a fotókat digitális formában várjuk, címünk: muvhaz@berente.hu
A levélben minden esetben tüntessék fel: „Önkormányzati választások - jelölti bemutatkozás” (A megjelenés ideje minden esetben legkésőbb a feladást követő nap 16 óra).


forrás: