berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Tájékoztató a BC Zrt.-vel kötött beruházás ösztönzési, munkahelyteremtési megállapodásról

2014.09.24.

A képviselő-testület 2014. szeptember1.-i rendkívüli ülésén elfogadta a www.berente.hu honlapon a 2014. szeptember 1. ülés jegyzőkönyvének és a 363/2014.(IX.1.) határozat mellékleteként olvasható beruházás ösztönzési és munkahely teremtési megállapodást.

Tájékoztató a BC Zrt.-vel kötött beruházás ösztönzési, munkahelyteremtési megállapodásról

A megállapodás az interneten megjelent téves információk és szóbeszéd ellenére, csak az új befektetők számára kínál – a megállapodás 3. pontjában részletezett - helyiadó kedvezményeket.

A képviselő-testület e mellett a megállapodás 7. és 8. pontjában foglaltak szerint 2015. január 1.-től az innováció és K+F területeken megvalósuló munkahelyteremtő és munkahelymegtartó beruházások, fejlesztések ösztönzésére a befizetett iparűzési adó 30 %-ból egy külön fejlesztési alap létrehozását tervezi illetve vállalt annak létrehozására kötelezettséget.

A támogatás igénybevétele a 2014. december 31.-ig elfogadandó „Berente község vállalkozásfejlesztési és befektetés – támogató programjáról szóló” rendelet alapján történik majd, melyet a választások után felálló új testület fogad majd el.

Ezúton is felhívom továbbá az érdeklődők figyelmét, hogy a nyilvános testületi ülések jegyzőkönyvei, az önkormányzat rendeletei a honlap mellett a hivatalban is megtekinthetőek, ügyfélfogadási időben.

Berente, 2014. szeptember 22.

Fortuna János
jegyző


forrás: