berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Közlemény

2019.12.30.

A BorsodChem Zrt. a telephelyének a 26-os számú főútvonal északi oldalán fekvő részén nagy volumenű beruházásokat végez. A kivitelezési munkálatok egyaránt folynak a 26-os főutat a volt Központi Bányagépjavítótól a Kazincbarcika-Múcsony közötti úttal összekötő Ipari út mindkét oldalán.

Közlemény

Az Ipari út korábban teljes mértékben a Berente Község Önkormányzata tulajdonába és kezelésébe tartozó szakaszának a BorsodChem területét átszelő részét a vegyipari társaság megvásárolta, így az a tulajdonába és kezelésébe került.

Tekintettel arra, hogy ez az útszakasz az épülő telephely egyik gerincútját fogja képezni, és mivel az Iparterületet biztonsági okokból le kell zárni, így a területen áthaladó útszakasz is lezárásra kell, hogy kerüljön. A beruházásokhoz kapcsolódó építkezés mára olyan intenzív szakaszába érkezett, amikor a területen az átmenő közforgalom biztonságtechnikai és közlekedésbiztonsági szempontból egyaránt fenntarthatatlanná vált.

Ezért 2019. december 30-án 15 órakor az Ipari útnak berentei oldalon a BorsodChem Szennyvízkezelő üzemének és kazincbarcikai oldalon az FGSZ Zrt. földgázfogadó állomásának
bekötő útjai közötti szakasza az illetékes hatóságok engedélyével a közforgalom elől lezárásra kerül.

Az Ipari út lezárásra nem kerülő útszakaszai zsákutcaként funkcionálnak tovább, így a BorsodChem ipari területén kívüli területek a továbbiakban is megközelíthetők lesznek.

Az útszakasz lezárásával okozott esetleges kényelmetlenségért a BorsodChem Zrt. a közlekedők szíves elnézését kéri.


forrás: