berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Tájékoztatás a lakások belső gázhálózatának, készülékeinek kötelező műszaki felülvizsgálatáról

2015.01.22.

Több berentei lakos panasszal él a hivatalban, hogy a Detector System Kft. megbízottja számla és szerződés ellenében előlegeket vesz fel - a lakások belső gázhálózatának, készülékeinek - kötelező műszaki felülvizsgálatára hivatkozva.

Tájékoztatás a lakások belső gázhálózatának, készülékeinek kötelező műszaki felülvizsgálatáról

A településünkön egyetemes gázszolgáltató, TIGÁZ Zrt honlapján a csatolt linken elérhető - nem naprakész - tájékoztató található.
https://www.tigaz.hu/media/hirek/2013/tajekoztatas-a-kotelezo-muszaki-felulvizsgalatrol

A gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló 19/2012. (VII. 20.) NGM rendelet hatályos szövege a www.njt.hu honlapon, alábbi linken érhető el:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=152608.270361

Felhívjük az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy figyelmesen olvassák el a gázszolgáltató honlapján található tájékoztatót illetve a hatályos jogszabály szövegét illetve kérjenek más vállalkozótól is árajánlatot.

Ajánljuk figyelmébe a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján - mkeh.gov.hu/piacfelugyeleti_muszaki/nyilvantartas_muszaki - található műszaki-biztonsági felülvizsgálatra jogosult gázszerelők jegyzékét. Az itt található listában szereplő gázszerelők közül lehet választani és tőlük az elvégzendő munkákra árajánlatot kérni.

Javasoljuk, hogy a fogyasztók/közös képviselők több gázszerelőtől kérjenek árajánlatot és ne csak a kötelező felülvizsgálat elvégzésére, hanem az esetleg várható javítási munkák elvégzésére is. A munka elvégzése előtt javasoljuk a gázszerelői igazolvány elkérését és ellenőrzését.


forrás: BKÖH