berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Tájékoztató a képviselő-testület 2015. január 21.-i üléséről

2015.01.30.

Az aktuális feladatok megvitatására rendkívüli ülést tartott 2015. január 21.-én 15.00 órakor Berente Község Önkormányzata képviselő-testülete. Az ülésen az alábbi döntések születtek illetve kérdések merültek fel:

Tájékoztató a képviselő-testület 2015. január 21.-i üléséről

NYILVÁNOS ÜLÉS:
1.1. A Berentei Művelődési Központ előterjesztésére a testület elfogadta a május 1.-i falunap előzetes programját és költségkeretét, a kiadásokra 2 millió forint keretösszeget jóváhagyva.

1.2. A testület 2015. március 1.-i hatállyal módosította az önkormányzati tulajdonú helyiségek és földterületek bérlati díját. Egyidejűleg elnapolta az önkormányzati és intézményi szolgáltatások módosítására vonatkozó előterjesztés tárgyalását.

1.3. A Berentei Településüzemeltetési Nonprofit Kft létrehozásával kapcsolatos munkáltatói intézkedések előkészítésére a testület munkajogászt bízott meg, a 2014. évi pm. terhére nettó 240 eFt díjazással.

1.4. A testület elnapolta a bejáró általános iskolai tanulók étkezési térítési díjára vonatkozó előterjesztés tárgyalását.

1.5. A testület egyetértett a rendkívüli élethelyzetbe került dolgozók részére történő illetményelőlegek folyósításával.

2. A testület a nyílt ülés zárásaként zárt ülést rendelt el Kazincbarcika Város Önkormányzatával történő további együttműködés és a volt bányatelep felújítási terveinek tervezőjével kapcsolatos ügyek tárgyalására.

ZÁRT ÜLÉS:
1.1. A testület jóváhagyta a volt bányatelep felújítás engedélyezési teveinek tervezőjével kötött egyezséget, melynek keretében a tervek hiánytalan teljesítését követően a tervező részére kifizethetőek a tervezési szerződésben szereplő összegek, tervezési díjként illetve szerzői jog megváltásként.

1.2. A testület jóváhagyta a Kazincbarcika Város Önkormányzatával kötendő megállapodás tervezetet, mely szerint a testület uszodai és kulturális szolgáltatás vásárlására, valamint az uszoda 2015. évi működtetésének támogatására egy keretösszeget hagyott jóvá, mely a 2015. évi kv.-i rendelet elfogadásakor kerül véglegesítésre. A megállapodás része a berentei Település Gondnokság által termelt mezőgazdasági termékek a Barcika Príma Kft részére történő értékesítése.

1.3. Ezt követően a testület szociális és személyes kérelmekről döntött, majd határozatot fogadott el a lejárt határidejű munkáltatói és lakossági kölcsön hátralékok jogi úton történő érvényesítéséről.

14. A zárt ülés végén a testület felülvizsgálta az egészségügyi szakellátások támogatását és úgy döntött, hogy 2015.március 1-től megszünteti Dr. Tannouri Nabil fogorvos támogatását. A berentei betegek a továbbiakban is fordulhatnak az OEP által finanszírozott fogorvosi rendelőt működtető ADAMAN Kft fogorvosához, aki 2012.-ben megvásárolta Dr. Magosi István fogorvosi praxisát.

Az ülés nyilvános részének jegyzőkönyve hamarosan olvasható a honlapon, illetve a hozott határozatok is hamarosan felkerülnek az Önkormányzati határozatok menűpont alá.


forrás: BKÖH