berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


1/2020. (III.16.) polgármesteri HATÁROZAT bölcsődei és óvodai rendkívüli szünet elrendeléséről

2020.03.16.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt

1/2020. (III.16.)  polgármesteri HATÁROZAT bölcsődei és óvodai rendkívüli szünet elrendeléséről

veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2.§-a alapján

a Berente község közigazgatási területén működő bölcsődei és óvodai ellátást végző intézmények esetében 2020. március 17-étől (keddtől) visszavonásig rendkívüli szünetet rendelek el.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében:

a bölcsődei és óvodai ellátást nyújtó intézmények a rendkívüli szünet időszaka alatt azon gyermekek kiscsoportos napközbeni felügyeletét, akik elhelyezéséről a szülők nem tudnak gondoskodni az intézményeknek ügyeleti rendben biztosítani kell,


az intézményvezetők a gyermekétkeztetés hatékony és gazdaságos megszervezése érdekében soron kívül mérjék fel azon gyermekek számát, akik 2020. március 16-án (hétfőn) igénybe veszik az intézményi ellátást.


Ezen határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjéhez címzett (3525 Miskolc, Városház tér 1.), de Berente Község Polgármesteréhez benyújtott illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

Eljárási költség megtérítéséről nem kell dönteni, mert az eljárás során ilyen költség nem merült fel.


forrás: