berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági felhívás

2015.05.22.

Tisztelt berentei lakosok! Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2015. május 26-án (kedden) 09.30-13.00 óráig lakossági tüdőszűrést tervezünk Berentén. A vizsgálat a jelenleg érvényben lévő BAZ Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve határozat alapján minden 40 éven felüli lakos számára ajánlott.

Lakossági felhívás

A 18-40 éves korosztályba tartozók 1.700 Ft térítési díj ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást. A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton igazoltan részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.

Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében.

A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása.
A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció lakcímkártya és TB kártya alapján. A szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.


forrás: