berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Felhívás az ebtartás szabályainak betartására

2020.03.02.

A településen az utóbbi időben jelentős gondot okoz a közterületen gazdátlanul kóborló ebek számának megnövekedése. Ez nem minden esetben kóbor kutyát jelent, hanem sajnos legtöbbször felelőtlen emberi magatartás okozza ezt.

Felhívás az ebtartás szabályainak betartására

A kutyák gazdái nem gondoskodnak arról, hogy állataik csak a saját lekerített ingatlanjaikon maradjanak, hanem gondatlanságból, nemtörődömségből az ebeket közterületen illetve mások ingatlanán hagyják kóborolni.

Az ebtartók kötelesek gondoskodni arról, hogy kutyájuk az ingatlan területéről ne juthasson ki, ne kóborolhasson. Ezen kötelezettségét elsősorban úgy gyakorolhatja, hogy olyan állapotú kerítés fenntartásáról gondoskodik, hogy az eb azon ne juthasson ki. Amennyiben ez bármilyen okból nem valósítható meg, köteles a kutyát megkötve tartani.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a felmerült problémával foglalkozni kívánunk és amennyiben az rövid időn belül nem oldódik meg bírságot fogunk kiszabni, illetőleg jegyző úrnak kötelezettsége, hogy a megyei főállatorvoshoz jelenti azt, ha valamelyik kutya nincs bechipezve. Ez esetben a főállatorvos úr ugyancsak bírságot szab ki, a jegyző úr által kiszabott bírságon felül.

Berente, 2020. március. 02.


Nyeste József
Polgármester


forrás: