berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Lakossági Tájékoztatás NAV Mentor Programról

2018.02.26.

Tudnivalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Mentor Programjában való részvételről

Lakossági Tájékoztatás NAV Mentor Programról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) új szolgáltatása a Mentor Program, amelyben az induló egyéni vállalkozóknak, a cégbejegyzésre kötelezett szervezeteknek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezeteknek, az ügyvédi irodáknak, valamint az ügyvivő irodáknak is segítséget nyújtunk abban, hogy adókötelezettségeiket pontosan teljesíthessék és kialakíthassák a helyes adózási gyakorlatot.

Igény esetén a programban személyre szabott tájékoztatással is ellátjuk a vállalkozásukat elkezdő ügyfeleket, melyben a részvétel önkéntes, kizárólag regisztrációhoz kötött és hat hónapig tart. A mentorálás keretében a kezdő vállalkozásoknak szervezett fórumokat is tartunk, amelyen a részvétel szintén önkéntes és ingyenes.

A regisztrációra a www.magyarorszag.hu internetes felület Ügyfélkapu bejelentkezési oldalán, az eBEV portálon keresztül, a Mentor Program főmenüben van lehetőség, a „Regisztrálok” szóra kattintva.

A NAV hivatalos honlapján, a www.nav.gov.hu Információs füzetek menüpont alatt tájékozódhatnak Ügyfeleink a bejelentkezésről szóló 1. számú információs füzetből, az adóügyek elektronikus intézéséhez és az állandó meghatalmazás bejelentésére vonatkozó 32. számú információs füzetből, az egyes adózói körök részére biztosított fizetési lehetőségekről és fizetési módok alkalmazásáról, az adófizetésről a 35. számú információs füzetből, a fizetési kedvezményekről a 30. számú információs füzetből, és a köztartozás-mentesség alátámasztására az úgynevezett nullás igazolás igénylése helyett a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA) történő regisztrációról a 37. számú információs füzetből.

A programra történő regisztrációra, a hivatallal való kapcsolatfelvételre lehetőség van:

telefonon
- a NAV Infóvonalán a 1819-es, belföldről ingyenesen hívható telefonszámon
- a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző rendszerében [amely külön regisztrációs eljárást követően, ügyfélazonosító számmal használható] a 06 80/20-21-22-es belföldről ingyenesen hívható telefonszámon,

személyesen
- a NAV ügyfélszolgálatain, számos kormányablakban,

írásban
- e-mailben, mely a http://nav.gov.hu/nav/kapcsolat linken keresztül küldhető, a témakör választásánál jelölhető, hogy kezdő vállalkozás,
- postai levélben, amelyhez levelezési cím a NAV honlapon található


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága


forrás: