berente.hu | Irányítószám: 3704 | Körzetszám: 48

A dinamikusan fejlődő település


Szent Borbála Idősek Otthona

cím:3704 Berente, Ady Endre u. 7-11.
telefon:(48) 310-411/302-es mellék
e-mail:gondkp@berente.hu
Intézményvezető:Dobi Andrea

Tisztelt Hozzátartozók!

Értesítem Önöket, hogy 2020. 09. 28.-tól az intézményben kialakítunk, egy olyan helyiséget, ahol virtuális kapcsolatot tudnak lépni szeretteikkel a Messengeren keresztül. Messenger cím: Berentei Idősek Otthona.

Kapcsolat felvétel módja:
Előre egyeztetett időpontban lehetséges. Időpont egyeztetésre hétfőtől - csütörtökig 8.00-12.00-ig van lehetőség, a 06-48-310-411-es telefonszámon.

Kapcsolattartási időpontok: hétfőtől – péntekig 9.00-14-00 óra között.
A beszélgetés ideje a 30 percet nem haladhatja meg.
Ágyban fekvő Ellátott számára is biztosítjuk a virtuális kapcsolattartás.

Ezúton is köszönöm az együttműködést!

Berente, 2020. szeptember 25.

Tisztelettel:

Dobi Andrea
Intézményvezető


LÁTOGATÁSI TILALOM!

Mint a Szent Borbála Idősek Otthona (3704 Berente, Ady E. út 7-11.) Intézményvezetője látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelek el a Nemzeti Népegészségügyi Központ 42935/2020/EÜIG határozata alapján 2020.09.08. 12:00 napjától, határozatlan ideig.

A látogatási tilalomról szóló részletes tájékoztatás az intézmény dokumentumainál olvasható.

Megértésüket és türelmüket köszönöm!

Berente, 2020.09.08.

Tisztelettel:

Dobi Andrea
intézményvezető
Új látogatási rend kialakítása

Tisztelt Ellátottak és Hozzátartozók!

Értesítem Önöket, hogy a Szent Borbála Idősek Otthona látogatási korlátozást vezet be.

Intézményünkben 2020. július 9-től érvényes látogatási rend kidolgozásra került, amely olvasható az intézmény honlapján (www.berente.hu), valamint az Intézmény bejárati ajtajára kifüggesztésre került. Az Ellátottakat szóban és a Látogatási rend 1 példányával a Faliújságon, valamint lakószobában történő elhelyezésével tájékoztatjuk.

Kérem együttműködésüket, valamint a Látogatási rend betartását Lakóink és Dolgozóink egészségének megőrzése érdekében.

LÁTOGATÁSI REND

1. A Látogatási Rend 2020. június 10-től érvényes, annak módosításáig vagy visszavonásig.

2. Csak egészséges személy látogathatja az otthonban lakó Hozzátartozóját. Azok a látogatók, akik az alábbi tünetek közül bármelyiket észlel magán (37,5 Celsius fok fölötti testhőmérséklet, légszomj, köhögés), felelős magatartást tanúsítva, a lakók védelme érdekében nem jöhet látogatni.

3. A látogatás csak előre egyeztetett időpontban lehetséges. Időpont egyeztetésre hétfőtől - csütörtökig 8.00-15.00-ig van lehetőség, a 06-48/310-411 telefonszámon.

4. Látogatási időpontok: Kedd – Vasárnapig 9.00-11-00 és 14.00-16.00 óra között előre egyeztetett időpontban.

5. 1 fő fennjáró Lakóhoz egyszerre csak 1fő Hozzátartozó/Látogató érkezhet. A Látogató köteles szájat és orrot eltakaró maszkot (pl. orvosi szájmaszk) viselni, valamint a bejáratnál kihelyezet fertőtlenítővel kezeit lefertőtleníteni, fertőtlenítő tálcán cipőit fertőtleníteni, valamint Nyilatkozatot kitölteni. Fennjáró Lakók látogatása csak a kijelölt Látogatói szobában, valamint a kijelölt udvarrészen történhet. Az Ellátottnál eltöltött látogatás ideje a 30 percet nem haladhatja meg.

6. Az Ellátott köteles orvosi szájmaszkot viselni a látogatás ideje alatt! A látogatás után köteles kezeit fertőtleníteni és utána mehet vissza a lakószobába!

7. A látogatást követően a látogató helyiségek fertőtlenítése az Intézmény Dolgozóinak feladata.

8. A Látogató helyiségben az asztalok és a székek elhelyezése úgy történik, hogy a családok közötti 2 méteres szociális távolság biztosított.

9. Ágyban fekvő Ellátott látogatása a lakószobában is történhet, de a szobában egyidejűleg csak 1fő látogató tartózkodhat. Az ágyban fekvő beteg látogatása során különös figyelemmel kell lenni, hogy a 1,5-2 méteres távolságot betartsák, és az Ellátottal fizikai érintkezés nem történhet (pl. puszi, ölelés).

10. Az Intézményben egy időben történő látogatók száma maximum 7fő. Ebből adódóan egy nap 28 fő látogatót tudunk fogadni.

11. Az Ellátottak kaphatnak csomagot, de az közvetlenül nem adhatják át nekik, mivel minden esetben izolálásra kerülnek a csomagok. Kérjük, hogy romlandó élelmiszert ne hozzanak az Ellátottaknak, mert az izolálás minimális ideje is 24 óra. A csomagok leadása a Portán történhet Keddtől - Vasárnapig 9.00-11.00 óra valamint 14.00.-16.00 között.

Ezúton is köszönöm az együttműködést!

Berente, 2020. július 8.

Tisztelettel:

Dobi Andrea
Intézményvezető


INTÉZMÉNY-ELHAGYÁSI, VALAMINT LÁTOGATÁSI TILALOM FELOLDÁSA

Tájékoztatom az érintetteket, hogy feloldották a szociális intézményekre vonatkozóan 2020. március 8. óta fennálló intézmény-elhagyási (kijárási) és látogatási tilalmat, így Intézményünkben is 2020. június 24-től ismét fogadhatnak látogatókat az Ellátottak.

Látogatási időpontok:
- nyári időszakban: hétfőtől – vasárnapig 9.00-19.00
- téli időszakban: hétfőtől – vasárnapig 9.00-18.00

A COVID-19 fertőzött és karanténban levő személyek – gyógyulásukig, ill. a karantén végéig – továbbra sem látogathatók és nem hagyhatják el az Intézményt.

Továbbra is kérjük az alábbi szabályok betartását minden Látogatótól:

1. Látogatásra csak akkor kerülhet sor, ha a Hozzátartozó nyilatkozik, hogy egészséges, COVID–19-re utaló tünetei nincsenek, nem találkozott olyan személlyel, akinél ez esetleg fennállhat. A nyilatkozatot az intézmény portáján tudják megtenni.
2. Az intézménybe történő belépést követően kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése. Továbbra is kérjük a 1,5 m-es távolság betartását!
3. A tömeges megjelenés elkerülése érdekében kérjük, hogy családonként egyszerre legfeljebb két fő érkezzen az intézménybe.
4. Kérjük, hogy jó idő esetén a látogatás lehetőleg a kültéren (terasz, udvar) történjen.
5. Csomagot, ajándékot is hozhatnak, viszont tekintettel arra, hogy a lakók kellő mennyiségű és minőségű élelemmel vannak ellátva, kérjük, hogy ne halmozzák el őket nagy mennyiségű élelmiszerrel, a csomagokat közvetlenül átadhatják szeretteiknek.
6. Ellátottaink előzetes egyeztetést követően elhagyhatják az intézményt. Az eltávozás és visszaérkezés körüli higiénés óvintézkedéseket egyeztetjük az időssel és hozzátartozójával.

Ezúton szeretném megköszönni az intézmény minden Dolgozója nevében az Időseknek és a Hozzátartozóknak az eddigi türelmüket, megértésüket és együttműködésüket, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a bentlakók védelmét biztosítani tudjuk!

Berente, 2020. június 23.

Dobi Andrea
Intézményvezető


Köszönjük, hogy érdeklődik szolgáltatásunk iránt! Intézményünk 2007 decemberében kezdte meg működését Berente Község Önkormányzat fenntartásában. Jelenleg 76 férőhelyen biztosítunk teljes körű ápolás – gondozást az arra jogosultak részére. A lakhatást 1-2-3 ágyas szobákban biztosítja az intézmény.

A szobákban elhelyezésre kerültek:
- speciális magasságú, emelhető fejvéggel, vízhatlan matraccal ellátott osztott ágyneműtartóval kialakított ágyak
- beépített szekrény, külön kialakítású trezorral
- a földszinti szobákhoz terasz az emeleti szobákhoz erkély tartozik
- minden szobában kialakításra került telefon és kábel TV hálózat
- minden lakószobához akadálymentes fürdőszoba került kialakításra.

Berente Község Önkormányzat Képviselő – testületének 4/2020. (III.13.) önkormányzati rendelete alapján 2020.04.01-től:

- Intézményi térítési díj: 3525.-Ft/nap

- Intézményi térítési díj (napi): 3.525.-Ft X 29 naptári nappal = 102.225.-Ft
- Intézményi térítési díj (napi): 3.525.-Ft X 30 naptári nappal = 105.750.-Ft
- Intézményi térítési díj (napi): 3.525.-Ft X 31 naptári nappal = 109.275.-Ft

- Belépési hozzájárulás összege:

Egyágyas elhelyezés esetén 2.000.000.- Ft
Kétágyas elhelyezés esetén 1.500.000.-Ft
Háromágyas elhelyezés esetén 1.000.000.-Ft

A belépési hozzájárulást az ellátást igénylő vagy a belépési hozzájárulás megfizetését vállaló személy fizeti meg. Amennyiben a gondozás az intézménybe történő beköltözést követő három éven belül megszűnik, a belépési hozzájárulás arányos részét vissza kell fizetni az ellátottnak vagy örökösének, illetve – ha a belépési hozzájárulás megfizetését más személy vállalta- e személynek vagy örökösének.

Berente Község Önkormányzat Képviselő – testületének 14/2017. (XII.15.) önkormányzati rendelete szerint a Szent Borbála Idősek Otthonában elhelyezésre kerülő, az elhelyezési Megállapodás megkötésének időpontjában legalább 10 éve állandó berentei lakóhellyel rendelkező személy részére 1.000.000.-Ft egyszeri belépési hozzájárulás támogatást biztosít.


Az ellátás igénybevételének módja, jogosultsági feltételek:
- A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője szóbeli vagy írásbeli kérelmére, indítványára történik.
- Ha az ellátást igénylő személy cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt áll, a kérelmet vagy indítványt – az érintett személy véleményét lehetőség szerint figyelembe véve – a törvényes képviselője terjeszti elő.

- A korlátozottan cselekvőképes, a szociális ellátás igénybevételével összefüggő jognyilatkozatok tekintetében részlegesen korlátozott személy a kérelmét, indítványát a törvényes képviselőjének beleegyezésével terjesztheti elő.

- Ha a törvényes képviselő ideiglenes gondnok, intézményi elhelyezésre vonatkozó kérelméhez, indítványához a gyámhatóság előzetes jóváhagyása szükséges.

- Az idősek otthonában III. fokozatú vagy a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el.

- Az idősek otthonában a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, III. fokozatú gondozási szükséglettel rendelkező személy is ellátható, ha ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.

- Intézményünkben pszichiátriai és szenvedélybeteget nem tudunk fogadni.

Az elhelyezési kérelmet, a kért mellékletekkel csatolva Intézményünkhöz személyesen vagy postai úton tudja eljutatni.
Amennyiben további információra van szüksége a kérelmezéssel vagy az ellátással kapcsolatban, Szilágyi Gabriella - szociális munkatárs személyesen vagy telefonon, Hétfőtől – Péntekig 7.00-15.00 óra között részletes tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.
Elhelyezési kérelmünk az oldal alján található linkről letölthető!


Elérhetőségek:

Idősotthoni elhelyezéssel kapcsolatos ügyintézés:
Szilágyi Gabriella – szociális munkatárs
telefon: (48) 310-411 /323-as mellék, (munkanapokon 7.00-15.00)
E-mail: szentborbala2007@gmail.com

Idősek Otthona ápoló-gondozó részleg
Mészárosné Szilágyi Veronika - Főnővér
telefon: 06-70-529-7001 (munkanapokon 6.00-14.00)

Házi segítségnyújtással és szociális étkeztetéssel kapcsolatos ügyintézés:
Kasza Erika
telefon: (48) 310-411 /303-as mellék (munkanapokon 7.00-15.00)

Élelmezésvezető:
Nagy Árpád
telefon: (48) 310-411 /305-ös mellék (munkanapokon 6.00-14.00)

Fizioterápia:
Kaszásné Parádi Katalin Csilla
telefon: (48) 310-411 /308-as mellék (munkanapokon 7.00-15.00)

Tornaterem:
Csipkés Beáta
telefon: (48) 310-411 (munkanapokon 7.00-15.00)

Masszázs:
Goór Vivien
telefon: (48) 310-411 (munkanapokon 7.00-13.00)

Képek

Kapcsolodó dokumentumok